Chciałabym wam opowiedzieć o moim kochanym kotku, który ma na imię Szarak. W mojej rodzinie jest już prawie 5 lat. Każdego dnia ja i moja rodzina mamy z niego wielką pociechę. Mówi się, że pies jest najlepszym przyjacielem człowieka. Dla mnie to mój kot jest moim najlepszym przyjacielem. Opowiem wam śmieszne historyjki związane z "Szarusiem", a było ich bardzo dużo. To bardzo mądry kot, który ma bardzo dobry słuch. Jak tylko lodówka się otwiera, to on szybko przybiega z pokoju, gdzie lubi sobie pospać na łóżku. Nawet gdy śpi, to usłyszy jak lodówka się otwiera. Gdy już jest przy lodówce, to wtedy opiera się o lodówkę stając na dwóch łapkach i zaczyna się łasić. Uwielbiam go za to, że jak ktoś wraca do domu z mojej rodziny to "Szaruś" zaczyna się turlać po podłodze. A gdy zasiadamy do obiadu, to on wskakuje na krzesło i zaczyna jak ja to nazywam "tańczyć breakdance na głowie", tzn. głową mizia róg siedzenia krzesła. Zawsze przy obiedzie coś dostanie

Mój kot najbardziej lubi pić wodę z kranu, gdy chce pić to wskakuje na zlew i zaczyna lizać kran. On jest naszym skarbem, mam nadzieję, że będzie z nami jeszcze wiele lat.